Ce obiectiv are echipa de futsal UNITED | Noul antrenor, încântat de unitatea lotului

Ce obiectiv are echipa de futsal UNITED | Noul antrenor, încântat de unitatea lotului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cosmin Gherman a avut prima apariţie publică ca antrenor principal al vicecampioanei United Galaţi, exprimându-şi încrederea că în următorul sezon se va putea ajunge la mult doritul titlul de campioană. Într-o conferinţă de presă ocazionată de organizarea în acest weekend, la Galaţi, a „Cupei Dunării – Memorialul Nicolae Rainea”, fostul internaţional Cosmin Gherman a fost prezentat ca noul antrenor principal al formaţiei gălăţene. Tânărul tehnician (33 de ani) s-a declarat încântat de lotul pe care l-a preluat, lăudându-şi aproape în fiecare frază jucătorii. „Am întâlnit nişte băieţi extraordinari, dornici de muncă, mi-am găsit liniştea lângă ei. Din punctul meu de vedere, meritau să câştige campionatul. Îi mulţumesc profesorului Asandei pentru grupul unit pe care mi l-a lăsat”, a spus Gherman.

Antrenorul care a venit de la City’us Tg. Mureş şi unde a câştigat Liga I în urmă cu două sezoane, s-a declarat foarte încrezător că United poate obţine titlul de campioană în următorul sezon: „Cred că vom face lucruri frumoase, sunt dornic să fac performanţă, iar cu ajutorul acestor băieţi minunaţi, al staffului pe care îl am lângă mine şi al profesorului Asandei, am încredere maximă că vom reuşi ca, după 14 ani de muncă în acest club, aceşti băieţi să aibă ocazia să fie campioni”.

Noul antrenor de la United a precizat că stilul de joc al echipei va fi cu totul altul în noul sezon. „Fiecare antrenor are propria filozofie. Încerc să schimb cam tot ce înseamnă strategie, de la faze fixe până la sisteme de atac şi de apărare”, a adăugat Gherman.

Acesta a mai fost la United, dar ca jucător, în 2011, considerând că a rămas dator în respectiva perioadă: „Am venit şi pentru că mai aveam ceva de demonstrat la Galaţi, după ce în cele şase luni din sezonul 2011-2012 nu am prea ajutat această echipă, nu am jucat la adevărata mea valoare”.

David Asandei, antrenor principal în precedentele zece sezoane, a trecut în stafful administrativ al clubului, urmând totodată să-l consilieze pe Gherman. „Am o relaţie foarte bună cu Cosmin Gherman, ne cunoaştem de mult timp. Eu l-am adus la Galaţi într-un moment important al carierei, iar de la Galaţi a ajuns la Campionatul European, unde a fost cel mai bun jucător al României. Vom colabora foarte bine şi sunt convins că ne vom bate din nou pentru podium”, a spus Asandei.

Toader Ştefu, preşedintele clubului, a spus că decizia aducerii lui Gherman a venit din dorinţa de împrospătare. „Am simţit nevoia unor completări, pentru că nu e vorba de schimbări. Am simţit că parcă se instalase o monotonie, riscam să ne ducem la vale şi am vrut să aduc sânge proaspăt echipei”, a explicat Ştefu.

La „Cupa Dunării - Memorialul Nicolae Rainea”, care are loc la Sala Sporturilor „Dunărea”, sâmbătă va avea loc finala mică de la ora 9,30, iar finala mare, United - Dunărea Călăraşi, de la ora 11,00. În prima zi a turneului, United a învins, scor 3-2, pe Imperial Miercurea Ciuc.

Citit 1204 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2017 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.