Cosmin Contra, succesorul lui Daum, la Naţională

Cosmin Contra, succesorul lui Daum, la Naţională
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţat că a ajuns la o înţelegere de principiu cu antrenorul Cosmin Contra, în privinţa preluării postului de selecţioner al naţionalei României. ''În data de 14 septembrie 2017, preşedintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiţi antrenori ocuparea funcţiei de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar preşedintele FRF şi-a însuşit aceste propuneri. Numirea în funcție a unui nou selecționer şi detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv şi supuse aprobării acestuia'', menționează site-ul Federaţiei.

Astfel, după încheierea cu success a negocierilor dintre Burleanu şi Contra, mai este nevoie de validarea Comitetul Executiv al FRF, care se va întruni joi, iar după acest pas, care pare a fi o formalitate, ar urma să fie semnat şi contractul. Acesta va fi unul pe o perioadă de doi ani, având ca obiectiv calificarea naționalei la Euro 2020. În caz de calificare, contractul se va prelungi automat pentru perioada turneului final. Desigur, în măsura în care federaţia va fi mulţumită de modul în care o să arate prima reprezentativă, se va lua în calcul continuarea contractului şi după Euro 2020.

Contra a spus că se simte pregătit pentru noul post şi este încrezător în calificarea la următorul turneu final al Campionatului European. ”Este un vis împlinit, din toate punctele de vedere. Acum rămâne ca numirea să fie confirmată în Comitetul Executiv şi apoi ne apucăm de treabă. Sunt mulţi antrenori români care puteau fi în vederile naţionalei. Sper să nu le înşel aşteptările celor care m-au ales. Am încredere în ceea ce fac şi ceea ce transmit şi sunt convins că ne putem califica la Euro şi să revenim în fotbalul mare. Mă simt pregătit pentru acest rol. Trebuie să fiu cât mai inspirat în alegerile pe care le fac şi să începem să câştigăm”, a declarat Cosmin Contra.

În palmaresul de antrenor al celui care a jucat 72 de meciuri în echipa naţională figurează un singur trofeu important câştigat, “Cupa României” în sezonul 2012-2013, cu Petrolul, succes facilitat şi de sprijinul substanţial al arbitrului Radu Petrescu, în manşa tur a semifinalei cu Oţelul (scor 3-0).

Noul antrenor al tricolorilor îi va urma în funcţie germanului Christoph Daum, al cărui contract a fost reziliat, după ratarea calificării la CM 2018.

Contra vine din funcţia de antrenor principal la Dinamo, echipă cu care în acest sezon a înregistrat cinci victorii, patru înfrângeri şi un egal.

Surprize în lotul lărgit

Totodată, FRF a anunţat duminică seara lotul lărgit de jucători ce evoluează în străinătate, convocaţi pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) şi Danemarca (8 octombrie), ultimele din preliminariile pentru Cupa Mondială 2018. Lotul a fost alcătuit de Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, şi cuprinde câteva surprize imense, cea mai notabilă fiind a portarului Bogdan Lobonţ, rezervă la AS Roma, fără să mai fi jucat vreun meci în Seria A din 2013. Este însă un lot preliminar şi va suferi modificări. Componenţa acestuia este:

Portari - Tătăruşanu (Nantes), Pantilimon (Deportivo La Coruna), Lung jr. (Kayserispor), Lobonţ (AS Roma);

Fundaşi: Săpunaru (Kayserispor), Moţi (Ludogorets), Chiricheş (Napoli), Găman (Karabukspor), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Latovlevici (Galatasaray), Papp (Karabukspor), Toşca (Betis);

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Bicfalvi (FC Ural), Stanciu (Anderlecht), Chipciu (Anderlecht), Torje (Karabukspor), Maxim (Mainz), Adrian Stoian (Crotone), Cristian Tănase (Karabukspor);

Atacanţi: Fl. Andone (Deportivo La Coruna), Keşeru (Ludogorets), B. Stancu (Bursaspor), Grozav (Karabukspor).

Lotul final va cuprinde şi jucători din Liga I, care vor fi anunţaţi de noul selecţioner, Cosmin Contra, după etapa din weekendul viitor. Reprezentativa României întâlneşte Kazahstan pe 5 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi Danemarca pe 8 octombrie, ora 19:00, la Copenhaga.

Citit 1091 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2017 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.