Oţelul, obligată la prima victorie în deplasare

Oţelul, obligată la prima victorie în deplasare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Etapa a cincea din Liga a III-a are două jocuri drept cap de afiş pentru publicului gălăţean, cu importanţă în lupta promovării, ambele programate astăzi, de la ora 17.00.

Oţelul va juca cu Sănătatea Darabani, într-o deplasare pe care trebuie să o bifeze cu un plus de trei puncte, pentru păstrarea primului loc în clasament. Un nou sprijin pentru roş-alb-albaştri în lupta pentru promovare poate veni de la Valea Mărului, acolo unde Avântul va întâlni o altă echipă echipă cu pretenţii, Aerostar Bacău (locul 4, fără înfrângere).

Oţelul are obiectiv ferm, prima victorie în deplasare să fie realizată în micuţul oraş botoşănean. "Sperăm să venim cu cele trei puncte. Obiectivul nostru este clar, promovarea, şi trebuie să câştigăm acolo, nu se poate altfel. Ştim că va fi greu, am auzit că terenul este dificil acolo, trebuie să fim foarte concentraţi", a spus atacantul George Cîrjan, care a revenit după o pauză lungă etapă trecută, când a jucat ultimele minute, iar astăzi este posibil să fie titularizat.

Fiind vorba de o nou-promovată, la fel ca Oţelul, dar fără un obiectiv ambiţios ca al gălăţenilor, Sănătatea Darabani pare, la prima vedere, un advers accesibil, însă antrenorul Damian Băncilă se aşteaptă la cu totul altceva, un meci dificil, cu mult angajament fizic. "La precedentul lor meci de acasă au condus cu 3-0 în faţa unei echipei bune, Aerostar Bacău (n.r. - scor final 3-3), iar asta spune mult. Au un sistem de joc defensiv care nu este deloc uşor de depăşit, un 5-4-1 cu libero, cu plecări tăioase pe contraatac. Au şi jucători experimentaţi, care au jucat în Liga a II-a recent. Aşa că trebuie să fim foarte atenţi, concentraţi, pentru că trebuie câştigat acest joc”, a spus Băncilă.

Oţelul a făcut deplasarea de ieri, imediat după antrenamentul făcut în jurul orelor prânzului. Singura problemă de lot, pe lângă nelegitimarea lui Ibeh, o reprezintă Chebac, mijlocaşul central nefiind recuperat după accidentarea suferită etapa trecută.

Dintre echipele gălăţene, la Darabani a jucat până acum Sporting Lieşti, care s-a impus cu 2-1.

Vălmărenii, experţii meciurilor grele

Avântul Valea Mărului este, de departe, echipa cu cel mai greu program din Seria I, în prima parte a turului, întâlnind până acum numai formaţii cu potenţial de prima parte a clasamentului. Cu excepţia derbiului judeţean cu Sporting Lieşti (scor 1-3), vălmărenii s-au descurcat mai mult decât onorabil: 2-2 acasă cu AFK Miercurea Ciuc (echipă cu obiectiv promovarea) şi 2-1 în deplasare cu Cetate Olimpic Râşnov. Această serie continuă cu alte două meciuri ce se înscriu în coordonatele menţionate, astăzi pe teren propriu cu Aerostar Bacău (locul 4, cu două victorii şi două egaluri) şi imediat apoi, în deplasare, cu AFC Hărman (locul 2), partide pe care formaţia antrenată de Valentin Cramer a demonstrat, inclusiv în returul sezonului trecut, că le poate încheia cu bilanţ pozitiv. Iar după Hărman, pentru vălmăreni va urma Oţelul, program mai dificil nici că se putea!

Tot în deplasare, va juca astăzi şi Metalosport, cu CSM Focşani. Toate partidele de astăzi ale formaţiilor gălăţene vor începe la ora 17.00.

Sporting Lieşti a jucat ieri, în deplasare, cu CSM Roman, partidă terminată după închiderea ediţiei.

 

Citit 2312 ori Ultima modificare Vineri, 22 Septembrie 2017 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.