Halterofilele gălăţence sunt campioane europene. O ”aruncare” de record

Halterofilele gălăţence sunt campioane europene. O ”aruncare” de record
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Performanţe extraordinare au fost reuşite la Campionatul European de haltere pentru juniori Under 15 şi Under 17 de la Pristina, Kosovo, de către sportivii gălăţeni, care după primele patru zile de concurs au obţinut şapte titluri europene, cinci medalii de argint, două de bronz şi un record, la stilul aruncat.

O evoluţie foarte bună a fost încă din prima zi a competiţiei. Arădeanca Daniela Gârgar, care se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Galaţi, a obţinut două medalii de aur - la stilul smuls şi la total, cu 56 kg, respectiv 129 kg - şi una de argint la stilul aruncat, cu 73 kg. O altă sportivă de la “Centru” - Alice Halmac (Bacău) a cucerit două medalii de argint - la “smuls”, cu 55 de kg, respectiv la total, cu 121 kg - şi una de bronz la “aruncat”, cu 66 de kg, la Under 15.

O “aruncare” de record

Gălăţeanca Mihaela Ilie (CSS Galaţi / CS Universitatea, antrenori Costel Dimofte şi Mariana Bălan Toma) a concurat la categoria 58 kg, unde a obţinut trei titluri europene. La “smuls”, cu 75 kg, şi un record european la stilul “aruncat”, cu 99 kg, respectiv la total, cu 174 kg. 

Andreea Penciu (CSS/CSU) a devenit campioană europeană la stilul smuls (79 kg), la categoria 53 kg. La “aruncat” a obţinut medalia de bronz, cu 96 kg, iar la total, cu 173 kg, a devenit vicecampioană.

Sportivul gălăţean Paul Dumitraşcu (legitimat acum la Steaua, categoria 69 kg) a cucerit titlul de campion european la “aruncat”, cu 169 kg, a obţinut medalia de aur cu totalul de 296 kg şi a încheiat competiţia stilului “smuls” pe locul 6, cu 127 kg.

Antrenoarea Mariana Bălan Toma a spus că rezultatele obţinute le-au adus o mare mulţumire pentru toate eforturile depuse. “Pregătirea de dinainte de Europene a decurs foarte bine, dovadă stau frumoasele rezultate ale copiilor noştri! A fost o competiţie grea, cu emoţii intense... dar şi cu satisfacţii pe măsură! Momentul în care îţi urcă sportivul pe una din treptele podiumului sunt unice! Şi, să nu uităm, competiţia nu s-a terminat. Costel Dimofte a rămas în Kosovo pentru concursul ultimelor două sportive (n.r. - Mariana Tăbăcaru şi Luciana Condurache), deci emoţii avem în continuare! Dedicăm toate aceste rezultate deosebite copilului şi sportivului Alexandru Arabadji, care din păcate în urmă cu câteva zile s-a înălţat la ceruri!”, a declarat Mariana Bălan Toma.

De la CSM Dunărea (antrenori Marin Otinceanu şi Nicolae Mihai), Petrică Bălăuţă a ocupat locul 8, atât la cele două stiluri (“smuls”, 92 kg şi “aruncat”, 111 kg), cât şi la total, cu 203 kg.

Mâine urmează să intre în concurs Alexandra Alexe (categoria 63 kg), de la CSM Dunărea, iar vineri, Mariana Tăbăcaru (CSU, categoria 69 kg) şi Luciana Condurache (Centrul Olimpic, +75 kg).

După patru zile de competiţie, bilanţul României la Campionatele Europene de haltere Under 15 şi Under 17 de la Pristina (Kosovo) a ajuns la 42 de medalii, 18 de aur, 17 de argint şi 7 de bronz.

Citit 2540 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.