FOTBALUL FEMININ, vizibil printre sporturile de echipă | FC Universitatea, performanţă cu bani puţini

FOTBALUL FEMININ, vizibil printre sporturile de echipă | FC Universitatea, performanţă cu bani puţini
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fotbalul feminin s-a dezvoltat considerabil în Europa în ultimii cinci ani, conform unui raport dat publicităţii de forul continental (UEFA), în care se arată că România are peste 50.000 de jucătoare legitimate. În fotbalul feminin românesc există 40 de echipe de senioare (10 în prima ligă) şi 90 de jucătoare profesioniste. Dintre cele 40 de grupări de senioare, două sunt ale clubului gălăţean FC Universitatea, una în liga secundă - care atacă promovarea, o alta în eşalonul al treilea.

Cu toate acestea, clubul nu reuşeşte să atragă foarte multe fonduri, nici din partea municipalităţii, nici din partea sponsorilor, parcă tot mai puţini implicaţi în viaţa sportivă a Galaţiului.

Astfel, în urma rectificării bugetare de la finalul lunii septembrie, clubului i-a fost alocată suma de 50.000 de lei, din 270.000 de lei solicitaţi. Din banii alocaţi, s-au primit deja 30.000 de lei, prea puţin pentru atingerea obiectivului propus - promovarea în prima ligă. "Încercăm să alocăm parte din buget pentru lucrurile mai importante. Nu reuşim să le facem pe toate. Pe plan sportiv, am făcut tot ceea ce ţinea de noi, mai avem două meciuri, le tratăm cu maximă seriozitate. Sperăm ca pe viitor să fie mai bine", ne-a declarat Gabriel Călinescu, unul dintre antrenorii clubului.

În ceea ce priveşte evoluţia fetelor în acest tur de campionat, Călinescu spunea că este unul reuşit, mai ales în contextul actual. "Este un tur perfect, având în vedere posibilităţile şi lotul subţire pe care îl avem. Fetele şi-au făcut datoria şi nu putem să le reproşăm nimic. Pentru retur, dacă vrem să avem liniştea promovării, avem nevoie de cel puţin trei-patru transferuri. Din păcate, nu avem un lot echilibrat, avem doar 7-8 fete cu potenţial. În rest, cele care intră ne pun şi pe noi în dificultate, în faţa unui adversar mai puternic. Nu avem rezerve capabile să dea o replică pe măsură", a completat tehnicianul gălăţean.

Citit 1915 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2017 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.