Klaus Iohannis, luat în calcul pentru preşedinţia Consiliului European

Klaus Iohannis, luat în calcul pentru preşedinţia Consiliului European
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Numele preşedintelui Klaus Iohannis este luat în calcul la Bruxelles pentru poziţia de viitor preşedinte al Consiliului European, poziţie ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei, susţin mai multe surse politice consultate de HotNews.ro, în ultimele zile. Potrivit acestora, nu este clar dacă preşedintele Iohannis este interesat de această poziţie, însă în mod cert se bucură de susţinerea oficialilor europeni, care au şi început să pregătească terenul acceptării preşedintelui Iohannis pentru poziţia de preşedinte al Consiliului.

"Printre puţinii contracandidaţi posibili se numără preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, care este foarte cunoscută şi apreciată în Consiliu, fiind prezentă acolo în calitate de şef de stat de aproape zece ani", au explicat, pentru HotNews.ro, sursele citate. Lituania este însă o ţară mică, iar avantajul preşedintelui Klaus Iohannis ar fi că vorbeşte fluent cele trei limbi de baza în UE: germana, franceza şi engleza.

"Dacă Michel Barnier, negociatorul şef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge şeful Comisiei Europene în 2019, cele mai mari şanse la şefia Consiliului European le are Klaus Iohannis", au explicat sursele citate.

Întrebată care este poziţia preşedintelui în legătură cu o eventuală candidatură la preşedinţia Consiliului European, Administraţia Prezidenţială nu a răspuns solicitării Hotnews.ro.

Citit 1837 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.