Peste 600 de români au donat pentru protestatarii amendaţi

Peste 600 de români au donat pentru protestatarii amendaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 600 de români au donat, de la începutul anului, aproape 42.000 de lei pentru a susţine procesele împotriva amenzilor aplicate de Jandarmeria Română protestatarilor împotriva legilor Justiţiei, pe care aceştia le consideră abuzive, arată comunitatea Declic, într-un comunicat.

"Printre amenzile contestate cu ajutorul acestei sume este şi cea aplicată de jandarmi unui bărbat surdo-mut, acuzat că "a scandat lozinci anti-PSD"", mai precizează Declic.

Declic s-a alăturat, prin crearea unui fond de donaţii, demersului Asociaţiei Evoluţie în Instituţie, care a deschis 160 de procese. Prin acestea, sunt contestate amenzile aplicate protestatarilor care susţin o justiţie independentă. 55 dintre ele au fost deja câştigate în primă instanţă, iar 35 sunt în apel. De asemenea, au fost depuse 32 de plângeri contravenţionale împotriva amenzilor de la Congresul PSD.

"Sunt încântat de solidaritatea de care am dat dovadă şi sunt conştient de mesajul puternic pe care îl transmitem. Oamenii care au ieşit la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constituţia României, să se exprime liber. Nu protestăm de dragul de a spune "nu2, ci pentru că dorim să îndreptăm abuzurile făcute în această ţară", a declarat Tudor Brădăţan, director executiv Declic.

Citit 1365 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2018 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.