Pelerinii au venit şi în acest an la Izvorul Tămăduirii din Brăila

Pelerinii au venit şi în acest an la Izvorul Tămăduirii din Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de pelerini din întreaga ţară s-au adunat la Biserica Greacă din Brăila, pentru a lua apă sfinţită de la Izvorul Tămăduirii. Mulţi dintre ei au poposit încă de joi seară în curtea lăcaşului de cult, petrecându-şi noaptea într-un cort special amenajat, în biserică sau chiar sub cerul liber, profitând de vremea caldă.

Slujba de sfinţirea a Izvorului a fost oficiată de Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, care apoi i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi la slujbă. "La Biserica Bunavestire, atunci când a fost zidită, firul de apă care se află sub altar a devenit o fântână permanentă", le-a explicat IPS Casian Crăciun credincioşilor.

Înarmaţi cu sticle şi bidoane, pelerinii au aşteptat pentru a putea lua agheasmă, despre care se spune că are puteri tămăduitoare. Mulţi dintre cei adunaţi la Brăila spun că au venit atât pentru ei, cât şi pentru a le duce agheasmă celor dragi, care nu au putut ajunge la lăcaşul de cult. Oamenii, veniţi din toate colţurile ţării, au stat ore în şir la rând, calmi, pentru a ajunge la izvor, explicând că apa sfinţită are efect doar dacă sunt răbdători şi au credinţă în Dumnezeu.

Citit 981 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.