Sevil Shhaideh, trimisă în judecată de procurorii DNA

Sevil Shhaideh, trimisă în judecată de procurorii DNA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh, fost secretar de stat din ministerul Dezvoltării, pentru abuz în serviciu.

Alături de aceasta, au mai fost trimişi în judecată Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Mariana Sanda Gheorghiu, la data faptelor asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, pentru fals intelectual şi Rodica Guşă, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, pentru fals intelectual în formă continuată.

Procurorii spun că, fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Mai mult, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Justiţiei formulaseră observaţii pe parcursul circuitului de avizare prin care semnalau că există aspecte de nelegalitate în ceea ce priveşte transferul, aspecte ce au fost ignorate.

Procurorii explică că patrimoniul statului - care diferă de cel al unei unităţi administrativ teritoriale - a fost văduvit de două bunuri imobile ce îi aparţinuseră şi care i-au ieşit din proprietate în favoarea judeţului Teleorman respectiv: Insula Belina cu valoare de inventar 2.787.800 lei şi Braţul Pavel cu valoare de inventar de 450.000 lei (valoarea totală a celor două bunuri imobile ieşite din patrimoniul statului fiind de 3.237.800 lei). La această valoare se adaugă şi un prejudiciu rezultat din faptul că, în perioada 16 ianuarie 2014 - 23.04.2018, ca urmare a încheierii nelegale a trei contracte de închiriere între Consiliul Judeţean Teleorman pe de o parte şi o societate comercială şi o altă persoană pe de altă parte, statul român şi A.N.A.R. nu au încasat chiria ce li se cuvenea.

Procurorii au pus sechestru asupra bunurilor lui Sevil Shhaideh, Ionela Stoian şi Ionuţ Gâdea.

Faţă de Rovana Plumb, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, s-a dispus clasarea acuzaţiilor întrucât cererea procurorilor pentru începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citit 1089 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2018 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.