Concediu plătit pentru persoanele care trec prin trauma divorţului | Propunere
Foto: Internet

Concediu plătit pentru persoanele care trec prin trauma divorţului | Propunere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect de lege, la Senat, potrivit căruia persoanele care divorţează să primească, la cerere, trei zile de concediu plătit, pentru că "trec prin trauma desfacerii căsătoriei" şi au nevoie de timp liber pentru "soluţionarea problemelor".

Iniţiativa legislativă vine în sprijinirea salariaţilor "ce trec prin trauma desfacerii căsătoriei", iar pentru acest eveniment este "nevoie de timp liber pentru soluţionarea problemelor pe care le implică", se arată în expunerea de motive.

"Cei care au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare", se arată în proiectul de lege.

Iniţiatorul menţionează că de acest beneficiu au parte doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

"Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii angajatoare şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului", se mai arată în proiect.

Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul, rata divortului în Romania, raportată la numărul căsătoriilor, este în medie de 25 la sută, pentru perioada 1990 - prezent, desfacerea căsătoriei "fiind un fenomen social cu manifestări constante".

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pe 9 octombrie.

Citit 1484 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.