Iohannis nu va participa la sfințirea Catedralei Neamului

Iohannis nu va participa la sfințirea Catedralei Neamului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, 23 noiembrie 2018, o scrisoare Patriarhului Daniel în care îl anunţă că nu va participa, duminică, 25 noiembrie 2018, la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, din motive care ţin de agenda europeană, informează Administraţia Prezidenţială.

"Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate", a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis îi primeşte, sâmbătă, începând cu ora 10,30, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă şi pe Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citit 1239 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2018 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.