Condamnaţi, eliberaţi pe bandă rulantă de Curtea Supremă

Condamnaţi, eliberaţi pe bandă rulantă de Curtea Supremă

Internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Magistraţii Instanţei supreme au dispus suspendarea pedepsei de patru ani de închisoare cu executare a fostei şefe DIICOT, Alina Bica, după ce apărătorii săi au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ. Aceeaşi soluţie a fost dispusă şi pentru fostul şef ANAF, Şerban Pop, condamnat tot la patru ani de închisoare, în acelaşi dosar. Termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare formulate de Alina Bica este 21 ianuarie, când va trebui să se prezinte. În acest dosar, Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului.

În prezent, Alina Bica este arestată într-o închisoare din Costa Rica, până la soluţionarea procedurii de extrădare, însă decizia judecătorilor de la ÎCCJ va fi comunicată autorităţilor din acel stat.

O decizie similară a fost pronunţată şi miercuri noaptea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători. Drept urmare au fost puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.

Şi Elena Udrea a depus, prin avocat, o cerere de suspendare a pedepsei, însă instanţa de judecată a rămas în pronunţare, procurorul DNA susţinând că este de acord cu solicitarea.

Citit 1277 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2018 01:03

1 comentariu

  • postat de saracul Vineri, 21 Decembrie 2018 19:58 79.116.102.*** Link la comentariu
    0
    0

    raiul borfasilor...toti sunt nevinovati.......atunci de unde au bani sa traisca in alte tari ....UDREA....,BICA....., POPOVICIU, ...ADAMESCU......MAZARE.....ELAN SWARTZ. etc.????????

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.