Dragnea cere Guvernului să taie din banii serviciilor secrete. Buget prea mic pentru prea multe promisiuni?

Dragnea cere Guvernului să taie din banii serviciilor secrete. Buget prea mic pentru prea multe promisiuni?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Liderii social-democrați s-au reunit, duminică, 3 februarie 2019, în prima ședință din acest an a Comitetului Executiv Național (CExN) al partidului, pentru a discuta despre câteva dintre problemele stringente ale PSD, respectiv proiectul de buget pentru anul 2019, care urmează să fie dezbătut în Parlament, dar și plecările unora dintre membri la partidul condus de Victor Ponta.

La finalul ședinței, Liviu Dragnea a declarat că a rugat-o pe premierul Viorica Dăncilă să analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete şi să le redistribuie pentru sănătate, precizând că, dacă Guvernul nu va decide asta, va fi depus un amendament în Parlament în acest sens, a anunțat Mediafax. "I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Un program de acordare gratuită pentru toți copiii de vitamina D e tot un program de siguranță națională. Sau un program de diabet. Și au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern, dacă nu, eu sigur o să o fac la Parlament un amendament", a declarat Dragnea, citat de Digi 24. Întrebat dacă nu e nevoie și de avizul CSAT pentru a modifica bugetele serviciilor (o dispută care a mai fost anul trecut, în momentul rectificării bugetare - n.r.), Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnaliști, ușor iritat: "Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață, să înțeleg?". Apoi a adăugat: "Parlamentul nu cere aviz de la nimeni".

Digi 24 precizează că vitamina D este deja gratuită pentru copiii din România, iar bolnavii de diabet beneficiază, la rândul lor, de unele programe în care tratamentul este gratuit sau parțial compensat.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii (SRI), al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), al Serviciului de Protocol şi Pază (SPP) şi al Servicului de Telecomunicaţii Speciale (SPP) au creşteri, conform proiectului de buget, cuprinse între 4,8 la sută şi 69 la sută faţă de anul trecut, informează Mediafax.

Promisiunile liderului PSD nu au contat

În ciuda faptului că, în urmă cu doar câteva zile, liderul PSD le-a promis comunităților locale cele mai mari bugete, tensiunile nu s-au stins în rândul primarilor. Președintele Asociației Municipiilor din România și primar al Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat, duminică, înaintea şedinţei PSD, că i-ar sfătui pe parlamentarii social-democraţi să nu voteze proiectul de buget în forma actuală. "Aş sfătui toţi parlamentarii să stea de vorbă cu primarii în teritoriu, care i-au susţinut să ajungă în Parlament şi să îi întrebe dacă pot supravieţui cu această formă de buget. Pur şi simplu, nu ne putem permite să ne batem joc de comunităţile locale", a spus Negoiţă.

Citit 1151 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.