Cinci la sută dintre beneficiarii recursului compensatoriu au recidivat
Foto: cotidianul.ro

Cinci la sută dintre beneficiarii recursului compensatoriu au recidivat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că, în opinia sa, scăderea populaţiei din penitenciare nu se datorează atât adoptării legii recursului compensatoriu, cât schimbării Codului Penal, în 2014, cu o "politică penală cu puternice accente preventive, pe reeducare şi reintegrare socială a celor care au comis infracţiuni". El adaugă că aproximativ cinci la sută din cei eliberaţi în baza recursului compensatoriu au recidivat. "Subliniez acest aspect pentru că în spaţiul public au apărut accente neadecvate, în sensul că beneficiarii Legii recursului compensatoriu au revenit în majoritatea lor în penitenciare", mai spune el.

Tudorel Toader a afirmat că "apreciază" că, dintre cei care au beneficiat de liberarea în baza recursului compensatoriu, cei mai mulţi au trecut "prin filtrul instanţei de judecată, prin liberare condiţionată" şi doar o mică parte au beneficiat prin împlinirea termenului, fiind considerate şase zile executate la fiecare 30 de detenţie.

Ministrul Justiţiei a mai spus, invocând datele prezentate de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, că 5,02 la sută dintre cei liberaţi în baza recursului compensatoriu au recidivat.

Citit 1118 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2019 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.