Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Reprezentanţii Alianţei 2020 USR-PLUS vor da în judecată două filiale ale Poştei Române, din Giurgiu şi Tulcea, din cauză că au refuzat să le distribuie pliantele electorale.

Acţiunea Alianţei este motivată de faptul că filialele Poştei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele USR-PLUS, deoarece conţin un îndemn la vot pe 26 mai şi, în opinia reprezentanţilor instituţiei, reprezintă “propagandă electorală”, informează reprezentanţii formaţiunilor, într-un comunicat de presă.

Legea 334/2006 stabileşte clar care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca un material să fie considerat material de propagandă electorală, susţine sursa citată. Prezenţa cuvântului „votează” sau orice alt îndemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza căruia să se stabilească dacă un material este propagandă electorală sau nu, mai precizează Alianţa.

“Poşta Română acţionează discreţionar deşi este o instituţie de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleaşi servicii. Suntem puşi la zid din cauza ordinelor politice de la Bucureşti pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuşi, astfel că vom da în judecată Poşta Română. Legea este de partea noastră”, a explicat Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei USR, în comunicatul de presă.

În comparaţie, lipsa cuvântului „votează” de pe materialele PSD distribuite de Poşta Română nu exclude caracterul electoral, care identifică clar un partid, care se adresează publicului larg şi care depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului. În concluzie, Poşta Română aplică condiţii diferite partidelor politice în campania electorală, susţine sursa menţionată.

„Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poştă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speţă, iar Alianţei 2020 USR PLUS i se interzice să distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard, ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD a pus sub control majoritatea instituţiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”, a conchis Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei PLUS, conform documentului de presă.

De asemenea, liberalii au depus, joia trecută, la sediul DNA, o sesizare în legătură cu contractul PSD - Poşta Română. Anterior, Ludovic Orban, anunţa că va da în judecată PSD, pentru că a încheiat un protocol cu Poşta Română, astfel încât pensionarii să primească, odată cu pensia, un material electoral din partea social-democraţilor, cu mesaje împotriva liberalilor. Liderul PNL a afirmat că, potrivit protocolului încheiat între PSD şi Poşta Română, fiecare poştaş este obligat ca, odată cu banii de pensie, să le dea pensionarilor şi un material de campanie cu atacuri la adresa partidului pe care îl conduce.

Citit 795 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.