Tudorel Toader a rămas fără sprijin politic

Tudorel Toader a rămas fără sprijin politic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în şedinţa PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunţând că a fost votată demiterea acestuia şi speră că decizia să fie dublată de demisie.

"În cadrul CEx de astăzi s-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru PE, Plumb şi Intotero, şi un vot referitor la dl Toader. În urma votului şi nemulţumirilor manifestate de colegi referitor la dl Toader, nemulţumiri care au avut în vedere acte normative, dar şi aspecte din spaţiul public care nu au fost urmate de o decizie, s-a votat şi adoptat demiterea dl Toader. Eu sper să fie dublată şi de o demisie. Voi avea o discuţie şi cu dl Toader, de aceea am făcut referire la demisie", a declarat Viorica Dăncilă.

Social-democraţii au fost nemulţumiţi de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituţionale.

Premierul a precizat că va avea o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a vedea dacă acesta acceptă sau nu să demisioneze. "O să am o discuţie cu domnul Toader. E normal să o avem. Vom vedea ce decizie va lua", a completat Viorica Dăncilă.

Premierul nu a explicat însă ce se va întâmpla dacă Tudorel Toader refuză să-şi dea demisia.

Social-democraţii au decis şi că deputatul Eugen Nicolicea este propunerea lor la ministerul Justiţiei, în locul lui Tudorel Toader.

Întrebat dacă alegerea lui Eugen Nicolicea este o variantă bună, Dumitru Buzatu a declarat: "Nu ştiu, domnul Iohannis va face ce va dori. Nu e vorba dacă mi se pare mie (o variantă bună - n.r.), este vorba de un vot majoritar care a fost dat pentru această propunere şi evident eu trebuie să respect acest vot".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va suna pe preşedintele Klaus Iohannis şi speră ca acesta să înţeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce priveşte portofoliul de la Ministerul Justiţiei. "Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele şi îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună, având în vedere că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE. Preşedintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului şi să înţeleagă că trebuie să fie o bună colaborare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Totodată, liderii PSD au stabilit în şedinţa CEx că Oana Florea o va înlocui la Ministerul Fondurilor Europene pe Rovana Plumb, iar Liviu Brăiloiu va prelua portofoliul de la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero, cele două urmând să intre în campanie pentru europarlametare.

Citit 1270 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.