Modificările la codurile penale, pe repede înainte. Comisia Iordache s-a reunit pentru dezbateri
Foto: Inquam Photos (Sursa: digi24.ro)

Modificările la codurile penale, pe repede înainte. Comisia Iordache s-a reunit pentru dezbateri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia parlamentară specială condusă de Florin Iordache s-a reunit din nou, marți, într-o ședință dedicată modificărilor la Codul Penal și la cel de Procedură Penală, planul puterii fiind de a trimite, miercuri, toate schimbările pe care le dorește la legile Justiției în plenul Camerei Deputaților.

Opoziția critică graba și calitatea modificărilor impuse de PSD. „Comisia și-a ratat obiectivul stabilit prin hotărârea Parlamentului”, a declarat senatoarea PNL Iulia Scântei. „Noi chiar ne-am atins obiectivul, să modificăm în acord cu deciziile Curții. Cu sau fără votul dvs. o să le adoptăm”, i-a replicat Florin Iordache.

”Eu vă demonstrez că articolele declarate constituționale din Codul penal și din Codul din procedură penală vor fi adoptate din nou, astfel încât după Paște să aveți de lucru și să le atacați din nou”, le-a replicat Iordache celor din opoziție.

Decizia PSD a trece cât mai repede modificările dorite vine în contextul unei vizite în România a unei delegații a Comisiei de la Veneția, care va discuta, săptămâna aceasta, cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției despre modificarea legilor Justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale.

Senatul a adoptat săptămâna trecută modificările care au trecut de Curtea Constituțională, referitoare, printre altele, la reducerea termelor de prescripție, abrogarea infracțiunii de neglijență în serviciu și limitarea la un an a perioadei pentru denunț.

Pentru a le trece mâine și de Camera Deputaților, puterea are nevoie și de alte voturi, în condițiile în care nu are majoritatea decât cu ajutorul parlamentarilor minorităților și UDMR.

Opoziția a acuzat că toate modificările au fost făcute pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de închisoare. Printre modificări se numără abrogarea unuia dintre articolele de lege în baza cărora a fost condamnat Dragnea în primă instanță, reducerea termenelor de prescripție și de denunț și abrogarea articolului privind neglijența în funcție.

Comisia Iordache și-a reluat activitatea săptămâna trecută, după ce dorința liderului PSD de a obține modificările dorite la legile Justiției prin ordonanțe de urgență nu s-a concretizat.

Citit 627 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2019 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.