Sorin Blejnar, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

Sorin Blejnar, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, decizia fiind definitivă. În primă instanţă, Blejnar a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare.

”Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă aşteptam la aşa ceva”, a declarat el, imediat după aflarea sentinţei, pentru Antena 3.
În acest dosar, Blejnar a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate.
În schimbul banilor, Blejnar i-a cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achiziţii şi investiţii publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de Berdilă, să primească acele contracte. În schimb, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, Sorin Blejnar şi subalternul său ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firmă ”fantomă” controlată de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.
Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei. Anchetatorii susţin că Sorin Blejnar ar fi folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociaţi sunt cu precădere cetăţeni arabi, pentru a scoate din bancă cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la societatea în favoarea căreia a intervenit pentru câştigarea a două contracte cu ANAF.
Fostul director de achiziţii şi investiţii publice din ANAF, Dan Stroe, le-a spus procurorilor DNA Ploieşti că a dus mita provenită din contractele încheiate de ANAF cu firma Romsys în biroul lui Blejnar. Banii i-ar fi fost duşi lui Blejnar în cutii de hârtie de copiator.
În 15 aprilie, Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul ”Motorina”, în care a fost judecat pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup organizat.

Citit 1273 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2019 18:31

1 comentariu

 • postat de Blejnar , un yes-man...
  Miercuri, 08 Mai 2019 08:26
  5.13.221.***
  Posibil ca , in articol sa fie doar unele din " faptele de arme" ale ciudatului personaj, pus de PD la cârma Fiscului românesc . Printre altele , a făcut o restructurare controversată la Garda Financiara și Vama .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.