Schimbări din funcţii şi propuneri noi pentru ministere

Schimbări din funcţii şi propuneri noi pentru ministere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După decizia de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, Comitetul Executiv al PSD a decis ca preşedinte interimar să fie Viorica Dăncilă, iar preşedinte executiv să fie Paul Stănescu.

După ce marţi au avut mai multe şedinţe cu membrii de partid, Viorica Dăncilă a anunţat că o şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea loc lunea viitoare, de la ora 10,00, iar de la ora 12,00 se va desfăşura reuniunea Biroului Permanent Naţional. Ea a precizat că un congres al partidului va fi probabil la sfârşitul lunii iunie.

„Ca să vorbim despre congres, timpul nu ne-a mai permis. Luni vom avea şedinţă de coaliţie, şedinţă de Birou Permanent Naţional şi vom stabili acolo când vom face congresul. Trebuie să vedem dacă toate prevederile din statut sunt agreate sau dacă va trebui să facem modificări şi apoi vom avea congres pentru a alege preşedintele partidului şi a desemna candidatul la prezidenţiale. Probabil la sfârşitul lunii iunie”, a afirmat Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Premierul a mai anunţat că CEx a stabilit ca Paul Stănescu să fie preşedinte executiv al PSD, iar Rodica Nassar să preia funcţia de secretar general, în locul lui Codrin Ştefănescu. În urma şedinţei, Gabriela Firea a reluat şefia interimară a PSD Bucureşti. Totodată, CEx a decis că trebuie menţinută guvernarea.

Şeful Executivului a anunţat şi deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile în Guvern: vicepremier - Titus Corlăţean, Ministerul Justiţiei - Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene - deputatul de Braşov Roxana Mînzatu şi Ministerul Românilor de Pretutindeni - Natalia Intotero. „Eu aş vrea ca deciziile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. O să sun la domnul preşedinte şi sper să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că o va elibera pe Anca Alexandrescu, apropiată a lui Liviu Dragnea, din funcţia de consilier onorific şi de la departamentul de comunicare PSD, spunând că urmează o decizie şi în privinţa lui Darius Vâlcov.

"Cu Anca Alexandrescu, exclus. Este consilier onorific. O voi elibera din funcţie. Şi la partid la fel. Voi lua o decizie în curând legată şi de Darius Vâlcov. Nu îmi cereţi un răspuns acum", a declarat Viorica Dăncilă.

Citit 2095 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.