Consultări cu partidele pe tema referendumului

Consultări cu partidele pe tema referendumului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a început marţi consultările cu partidele parlamentare pentru punerea în aplicare a referendumului pe justiţie din 26 mai.

Înaintea consultărilor, preşedintele Iohannis a declarat că îşi doreşte să lucreze cu o largă majoritate parlamentară, fiind optimist că se poate crea aceasta. În opinia sa, nu este de dorit acum o amplă revizuire a Constituţiei şi consideră că referendumul de revizuire ar trebui suprapus pe un scrutin din cele care urmează - alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare.

"Noi am avut o poziţie extrem de simplă şi foarte logică. Noi am spus că după acest referendum trebuie să se facă revizuirea Constituţiei şi pentru acest lucru e nevoie de un proiect de revizuire (...). Noi am spus că la prima întrebare răspunsul se cunoaşte, lucrurile sunt simple, la a doua întrebare, cu ordonanţele de urgenţă, noi considerăm că se poate face un pas mai hotărât, aşa cum noi considerăm că trebuie, şi nu credem că cetăţenii se vor supăra dacă vom elimina din Constituţie instituţia ordonanţelor de urgenţă. Fără ordonanţe de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă rămâne doar pentru cazuri excepţionale, în caz de război, calamităţi naturale, să nu avem parte de aşa ceva niciodată", a declarat, marţi, Kelemen Hunor, la ieşirea de la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

În urma consultărilor avute cu preşedintele României, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că ar trebui eliminată din Constituţie instituţia ordonanţelor de urgenţă, aceasta fiind doar rămâne doar pentru cazuri excepţionale - război, calamităţi naturale.

Totodată, preşedintele USR Dan Barna a declarat că va avea aceeaşi poziţie consecventă şi fermă pentru respectarea statului de drept. Barna a explicat că va susţine parlamentar orice guvern non-PSD, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, dar consideră că va fi dificil pentru orice guvern va veni să funcţioneze eficient pentru România cu actuala majoritate parlamentară.

La consultări au fost şi reprezentanţii PNL, care, la final, şi-au arătat susţinerea pentru preşedintele României. Ludovic Orban, a declarat, la Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru transpunerea rezultatelor referendumului. De asemenea, Orban a apreciat că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să fie organizat simultan cu alegerile prezidenţiale.

Citit 1171 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.