Dan Nica, favorit în PSD pentru funcția de comisar european
Foto: mediafax.ro

Dan Nica, favorit în PSD pentru funcția de comisar european
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Europarlamentarul Dan Nica este favorit în PSD pentru a deveni comisar european, au declarat surse social-democrate, pentru Mediafax. Pe de altă parte, partidul nu va propune un comisar european interimar, în locul Corinei Creţu, care a fost aleasă europarlamentar.

A doua pe lista luată în considerare de PSD, însă nu printre favoriţi, pentru funcţia de comisar european ar fi Rovana Plumb, care a deschis lista partidului la alegerile europarlamentare, au adăugat sursele citate.

Dan Nica a fost liderul eurodeputaţilor PSD în legislatura anterioară a Parlamentului European şi a obţinut un mandat de eurodeputat, candidând pe locul al cincelea pe lista formaţiunii.

În ceea ce o priveşte pe Corina Creţu şi interimatul în funcţia de comisar european, Cristian Preda a anunţat că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi solicitat ca în locul acesteia să nu fie numită nicio persoană din partea României. Alte state membre ale UE vor avea posibilitatea să aibă comisari europeni interimari. Creţu a devenit comisar european, din partea PSD, însă ulterior a candidat pe lista Pro România, obţinând astfel un mandat de eurodeputat.

Citit 1694 ori Ultima modificare Marți, 25 Iunie 2019 01:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.