Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Alianţa USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul pentru alegerile prezidenţiale, iar pentru funcţia de premier l-a validat pe Dacian Cioloş. Anunţul a fost făcut, duminică, 21 iulie 2019, de cei doi lideri ai alianţei.

"Obiectivul nostru este ca eu, în calitate de candidat al alianţei USR-PLUS, să ajung în turul al doilea. Este o probabilitate evidentă că preşedintele Iohannis, reprezentantul PNL, va fi celălalt candidat din turul al doilea. Pentru România va fi un semn de mare normalitate şi însănătoşire să aibă opţiunea în turul doi între candidatul PNL şi candidatul USR-PLUS", a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dacian Cioloş, validat de Alianţa 2020 USR-PLUS pentru funcţia de premier, dacă aceasta va câştiga alegerile, a afirmat că românii vor o schimbare, PSD fiind un partid nedemocratic.

"Românii aşteaptă ca lucrurile să se schimbe în ţară în mod fundamental şi structural, nu doar peticeli pe ici pe colo. Ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla în lunile următoare va dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la europarlamentare şi la alegerile din ultimii trei ani produce schimbări şi în politica din România. Există şanse mari ca pentru prima dată în ultimii 15-20 ani să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice, pentru că PSD-ul din păcate nu ppate fi considerat o forţă democratică, acolo e o forţă de clan, unde grupuri de interese acţionează în comun şi au luat ostatici, menţinând zone de sărăcie. Lucrurile acestea trebuie să se termine în România", a susţinut Dacian Cioloş. El a adăugat că obiectivul Alianţei 2020 este "obţinerea unei majorităţi în Parlament pentru a modifica Constituţia şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare".

În timp ce alianţa USR-PLUS şi-a stabilit deja candidatul pentru prezidenţiale, în PSD se ascute lupta pentru alegerea personalităţii perfecte pentru alegerile din noiembrie. Astfel, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că "lucrurile nu merg în direcţia bună" în PSD şi există riscul să fie pierdute toate alegerile care urmează, motiv pentru care a decis să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale. Firea susţine că PSD are nevoie de luptă, nu de un candidat neconflictual.

Citit 393 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 14:57

1 comentariu

  • postat de Analist politic Luni, 22 Iulie 2019 18:31 89.136.231.*** Link la comentariu
    0
    1

    Trebuie ca in turul doi sa alegem dintre Klaus Iohannis si Dan Barna ! Peronal aleg un presedinte dinamic , tanar si cu viziune economica. Un presedinte care distruge mafia si elibereaza justitia.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.