Interviuri pentru funcția de comisar european

Interviuri pentru funcția de comisar european
Propunerile Guvernului, criticate de opoziţie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rovana Plumb şi Dan Nica vor susţine, în perioada următoare, interviurile cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcţia de comisar european, au declarat surse de la Bruxelles, pentru Mediafax. Iniţial, ziua de ieri era vehiculată pentru discuţiile cu românii. Cele două propuneri au fost criticate dur de liderii Alianţei USR-PLUS, care susţin că atât Nica, cât şi Plumb au probleme cu legea.

Potrivit unor surse citate de cotidianul francez Liberation, România, Franţa, Italia, Belgia, Croaţia şi Portugalia au termen-limită până pe 26 august pentru a-şi desemna reprezentanţii în noua Comisie Europeană, data fiind impusă de Consiliul European.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vineri Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcţia de comisar european, nominalizându-i pe europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că ţara noastră va trimite două propuneri pentru funcţia de comisar european, "una de comisar femeie şi una de comisar bărbat".

Propunerile Guvernului pentru postul de comisar european au fost criticate de preşedintele PLUS Dacian Cioloş şi de liderul USR Dan Barna, care au scris pe Facebook că cei doi nu ar respecta rigorile de integritate ale funcţiei de comisar european, având probleme cu Justiţia.

Cioloş a scris, miercuri, pe Facebook că nu există argumente pentru a susţine cele două propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european. "Dan Nica şi Rovana Plumb l-au susţinut pe Liviu Dragnea în discursul său antieuropean, i-au justificat lupta împotriva justiţiei şi a statului de drept şi i-au acoperit afaceri penale precum "Belina". Cei doi nu au cum să respecte rigorile de integritate ale funcţiei de comisar european, pe care le cunosc foarte bine", mai arată mesajul fostului premier. Cioloş a adăugat că Guvernul PSD "se va face de râs" şi va fi forţat să vină cu alte nominalizări.

Preşedintele USR Dan Barna susţine că "problemele PSD" privind justiţia nu s-au terminat în momentul condamnării lui Liviu Dragnea. "Propunerile de comisar ale PSD - Dan Nica şi Rovana Plumb - arată exact motivul pentru care acest partid nu mai trebuie să guverneze sau să reprezinte România în Europa. Cele două propuneri ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că problemele PSD-ului cu Justiţia şi integritatea nu au început şi nu s-au terminat cu condamnarea lui Liviu Dragnea. Și Rovana Plumb, şi Dan Nica au fost implicaţi în dosare grave de corupţie. Amândoi au fost protejaţi de colegii de partid şi amândoi s-au sustras, astfel, urmăririi penale", a reacţionat Barna, într-o postare pe Facebookul personal. Totodată, Barna caracterizează propunerea celor doi parlamentari PSD la funcţia de comisar european drept "o bătaie de joc".

Citit 1199 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.