Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că, în următorii trei ani, va primi de la Uniunea Europeană aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România.

"Am depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), șapte proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creștem gradul de acoperire vaccinală în țară", a transmis Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.
Astfel, cu banii primiți de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborată Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia și va fi consolidat un sistem de monitorizare a acestora.
De asemenea, potrivit ministerului Sănătății, va fi îmbunătățită capacitatea instituțiilor din sistemul de sănătate pentru completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile.
În cadrul proiectului, 20 de județe, identificate ca fiind prioritare, vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini și servicii de curierat pentru transport vaccin.
De asemenea, va fi dezvoltat și Registrul Electronic Național de Vaccinari (RENV), prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul direcțiilor de sănătate publică, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.
Personalul din Ministerul Sănătății și din structurile cu responsabilități în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicilor și programelor de vaccinare și imunizare va fi instruit și, nu în ultimul rând, va fi derulată o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

Citit 560 ori Ultima modificare Duminică, 25 August 2019 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.