USR cere demisia Guvernului Dăncilă

USR cere demisia Guvernului Dăncilă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul USR Dan Barna a acuzat Guvernul de iresponsabilitate, în urma amânării dezbaterilor de miercuri din Comisia Juridică privind Legea recursului compensatoriu. Acesta i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să solicite demisia Guvernului Viorica Dăncilă.

"Astăzi, în cadrul Sesiunii Extraordinare a Parlamentului, la finalul ei, a fost respinsă Legea Amnistiei şi Graţierii, un lucru foarte bun, însă a fost amânată, a fost practic tergiversat recursul compensatoriu, adevărata problemă a sistemului în momentul de faţă. Până astăzi, vedem că au fost eliberate peste 800 de persoane condamnate pentru omor, aproape 600 condamnate pentru viol şi aproape 200 condamnate pentru trafic de copii, aceşti infractori foarte periculoşi au fost eliberaţi", a declarat, miercuri, preşedintele USR Dan Barna, în Parlament.

Deputatul USR consideră că amânarea dezbaterii reprezintă un pretext al Guvernului, care şi-ar ascunde adevăratele intenţii în spatele unui alt proiect de lege, dat fiind faptul că Legea recursului compensatoriu a fost dezbătută şi pe 27 august, la cererea Opoziţiei.

"PSD, ALDE şi ceilalţi din Parlament care au votat în felul acesta, au amânat, practic, Legea Recursului compensatoriu, sub un pretext, o chichiţă procedurală ridicolă, că ar mai exista încă un proiect de lege. Comisia Juridică a încălcat votul Plenului Parlamentului, care exact asta a făcut în această dimineaţă, a cerut Comisiei Juridice să vină cu raport, i-a acordat un termen, să vină cu raport pentru respingerea acestui recurs, era foarte simplu ca cele două proiecte de lege, care ambele prevedeau respingerea acestei iniţiative, să fie transformate în unul singur şi să vină în faţa Parlamentului. Practic, e o tergiversare intenţionată şi făcută cu bună ştiinţă, astfel încât alţi infractori periculoşi să fie eliberaţi", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să solicite demisia Guvernului Viorica Dăncilă, sub pretextul iresponsabilităţii Executivului care, spune Barna, pune în pericol România.

"Este o decizie care confirmă iresponsabilitatea acestei guvernări. Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia, şi mai ales, să declare public şi explicit, în perspectiva demisiei Guvernului Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate să continue. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la conducerea statului, vedem că eliberează infractori periculoşi şi România face paşi înapoi, cu fiecare moment", a conchis liderul USR.

Plenului Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, pentru întrunirea Comisiei Juridice privind abrogarea Legii recursului compensatoriu. Dezbaterea legii în Comisie a fost amânată pentru a doua oară, la solicitarea PSD.

Citit 1432 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.