Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, marţi, 3 septembrie 2019, de cererea Danei Gârbovan de retragere a demisiei din magistratură şi a revocat decizia din 26 august.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Secţiei pentru judecători a CSM s-a aflat renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a Danei Cristina Gârbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj.

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererea doamnei Gârbovan Dana Cristina, judecător la Curtea de Apel Cluj, de renunţare la cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie, şi, în consecinţă, dispune revocarea Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr.1269/26.08.2019", au transmis reprezentanţii CSM.

Decizia a fost luată cu opt voturi "Da" şi un vot "Nu".

Judecătorul CSM Andreea Chiş a solicitat, marţi, la şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM, sesizarea Inspecţiei Judiciară pentru a vedea dacă preşedintele UNJR, Dana Gârbovan, a săvârşit sau nu vreo abatere disciplinară în momentul în care ar fi negociat politic funcţia de ministru al Justiţiei.

Dana Gârbovan a anunţat, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. „În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a mai scris Gîrbovan pe Facebook.

În 26 august, Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, a demisionat din magistratură.

"Azi, 26 august 2019, la ora 9,00, am înregistrat la Secţia pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură”, a anunţat Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook.

În 28 august, Dana Gârbovan a anunţat că îşi retrage demisia din magistratură.

Dana Gârbovan a scris pe pagina sa de Facebook că a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcţia de ministru al justiţiei.

„Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia ca propunerea ce mă vizează este «total împotriva valorilor democratice», după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea”, adaugă ea.

Citit 902 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2019 22:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro