Cine negociază postul Laurei Koveşi
Foto: Wikipedia

Cine negociază postul Laurei Koveşi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că echipa de negociatori a PE pentru şefia Parchetului UE, la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, este formată din preşedintele Comisiei de control bugetar şi din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE.

"Tocmai s-a decis echipa de negociatori a Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european. Aceştia sunt: Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania", a scris pe Facebook europarlamentarul PNL.

Mureşan a reiterat că negociatorii au ca obiectiv susţinerea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. "Aceştia vor negocia în numele Parlamentului European cu reprezentanţii Consiliului. Mandatul lor este simplu şi clar: Laura Codruţa Kövesi este candidatul Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef european. Este singurul candidat al Parlamentului şi este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta în poziţia de procuror-şef european", a adăugat Mureşan.

Prin urmare, după 20 sau 21 septembrie este posibil să fie reluate negocierile cu Consiliul UE.

Citit 1901 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.