Anchete după un scandal în stradă
Foto: digi24.ro (captură-video)

Anchete după un scandal în stradă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Corpul de Control al MAI şi structurile de control ale Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române verifică modul în care a fost gestionat scandalul din Piaţa Constituţiei, pentru prevenirea unor evenimente similare. MAI a dispus suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru această zonă.

„Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică”, se arată într-un comunicat transmis de MAI. Potrivit documentului, verificarea va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică de la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică. Acesta ar trebui să asigure siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, precum şi să se găsească împrejurările şi cauzele care au dus la scandalul în urma căruia un om a murit.

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit în urma unui conflict care a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei. Scandalul de luni dimineaţă din Piaţa Constituţiei a degenerat după ce mai multe persoane s-au bătut cu bâte şi săbii, poliţiştii găsind în faţa Palatului Parlamentului şi un pistol neletal.

VIDEO

Citit 888 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.