Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Parlamentul European a votat, miercuri, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020, care cuprinde 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor europeni afectaţi de pesta porcină africană, potrivit unui comunicat emis de europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

"Plenul Parlamentului European a votat, astăzi, propria poziţie asupra bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020. Bugetul cuprinde şi 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv cei din România. Aceste fonduri au fost alocate în urma amendamentelor depuse de europarlamentarii PNL Siegfried Mureşan, Mircea Hava (membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European), Daniel Buda şi Dan Motreanu (membri în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European)", arată un comunicat emis, miercuri, de Mureşan.
Potrivit acestuia, 30 de milioane de euro vor fi alocate către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieţei produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenţei virusului.
Vor fi alocate şi 20 de milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgenţă privind sănătatea animalelor şi a plantelor din cadrul Programului pentru Produse şi Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană, mai arată sursa citată.
Mureşan a declarat că mare parte a fondurilor se vor duce către fermierii români, cei mai afectaţi la nivelul UE de pesta procină africană. "Numărul focarelor de pestă porcină africană din România a crescut în ultimele luni într-un ritm îngrijorător. Nu doar fermierii şi crescătorii de porcine au fost afectaţi, ci întreaga piaţă a produselor din carne de porc. De aceea, împreună cu colegii mei am cerut alocarea de fonduri pentru măsuri privind sprijinirea fermierilor europeni afectaţi de pesta porcină, din Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020. Am obţinut în total 50 de milioane de euro care vor ajunge, în mare parte, la fermierii români păgubiţi, având în vedere că aproximativ 90 la sută din focarele de pestă porcină africană din UE se află pe teritoriul României. Le-am promis fermierilor români că europarlamentarii PNL vor lupta pentru interesele lor în Parlamentul European şi exact asta facem”, a mai afirmat Siegfried Mureşan.
Ultimul pas în stabilirea Bugetului UE pentru anul 2020 constă în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene, urmând ca forma finală să fie adoptată la finalul lunii noiembrie.

Citit 742 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2019 19:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro