Dosar de fraudă cu fonduri europene

Dosar de fraudă cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

DNA instrumentează, alături de specialişti din alte ţări, un dosar în care sunt cercetate persoane pentru fraude cu fonduri europene în sectorul agricol, prin declaraţii false de închiriere sau concesiune de terenuri, prejudiciul fiind de milioane euro.

"O astfel de echipă comună de anchetă este în prezent într-un caz în care colegii noştri colaborează cu procurorii dintr-o ţară din sud-vestul Europei (nu pot încă să vă dau prea multe detalii, pentru a nu periclita ancheta) şi desfăşoară activităţi de cercetare a unor persoane suspectate de săvârşirea a zeci de fraude în sectorul agricol, prin folosirea de declaraţii false de închiriere sau concesiune de terenuri şi angajarea unor drepturi la plată ilegale. În urma săvârşirii acestor infracţiuni, suspecţii au obţinut fraudulos milioane de euro din fonduri europene, parte din sumă fiind reinvestită, prin spălare de bani, în România", a anunţat Călin Nistor.

Cauzele în care procurorii desfăşoară investigaţii privind infracţiunile împotriva intereselor financiare ale UE au diferite grade de complexitate. În multe cauze, Călin Nistor a întâlnit un mod de operare foarte bine pus la punct, patentat şi replicat de aceleaşi persoane, cu ocazia diferitelor solicitări de fonduri.

Citit 2324 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.