Căldura şi apa caldă a bucureştenilor, în pericol. Magistraţii au decis falimentul RADET

Căldura şi apa caldă a bucureştenilor, în pericol. Magistraţii au decis falimentul RADET
Decizia instanţei este definitivă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni, definitiv, falimentul RADET, fiind menţinută, astfel, decizia din primă instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Cu puţin timp înainte de a fi pronunţată soluţia, primarul Gabriela Firea a precizat că, indiferent dacă instanţa decide sau nu falimentul RADET, bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură, deoarece Primăria a luat măsuri pentru a putea furniza agent termic.

“Indiferent de sentinţa de astăzi (luni, n.r.), bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureştenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvenţă de facto şi că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluţie de reorganizare a activităţii acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluţia înfiinţării Companiei Municipale Termoenergetica”, a declarat primarul general Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, după ce Curtea de Apel Bucureşti a hotărât definitiv ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti să intre în faliment, că a vorbit cu ministrul Economiei să meargă la ELCEN şi să ia legătura cu autorităţile locale astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. ”L-am sunat imediat pe ministrul Econoniei să se deplaseze la ELCEN, de asemenea să ia legătura cu autorităţile locale astfel încât să identificăm posibilităţile legale pentru a nu fi afectată alimentarea cu energie şi cu apă caldă a bucureştenilor”, a declarat Orban.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins apelurile făcute în proces, menţinând decizia din aprilie 2019 a Tribunalului Bucureşti, prin care a fost declarat falimentul regiei.

"Primăria Capitalei să fie conştientă că s-ar putea ca, luni, instanţa să declare falimentul RADET. ELCEN este pregătit şi are stocuri suficiente să livreze energie termică pentru locuitorii Bucureştiului. Trebuie să fie pregătită şi Primăria Bucureşti pentru cazul în care RADET nu mai poate să funcţioneze (...). Doamna primar trebuie să se asigure că toată subvenţia dată bucureştenilor este şi plătită către ELCEN”, declara, săptămâna trecută, ministrul Economiei, Virgil Popescu. El i-a transmis atunci primarului general Gabriela Firea că va trebui să găsească o soluţie în acest caz.

Citit 1067 ori Ultima modificare Luni, 11 Noiembrie 2019 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.