Adina Vălean - propusă pentru postul de comisar european, aviz favorabil în comisiile parlamentare

Adina Vălean - propusă pentru postul de comisar european, aviz favorabil în comisiile parlamentare
La audierea Adinei Vălean a fost prezent şi Ludovic Orban
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adina Vălean, propusă pentru funcţia de comisar european, a fost audiată, marţi, în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României. Ea a afirmat că îşi va folosi experienţa în sprijinul României. La audiere a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

„Sunt puţin emoţionată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul naţional şi mi-a fost destul de greu în 2006 să renunţ la Parlamentul naţional. Încă din 2007 reprezint România în Parlamentul European. Am fost vicepreşedinte în Parlamentul European. În toate funcţiile pe care le-am deţinut am căutat să promovez iniţiative legislative care să aibă relevanţă atât pentru ţara noastră, cât şi pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Vălean, la începutul audierii.

Ea a adăugat că, în calitate de comisar european, îşi va folosi experienţa acumulată în sprijinul României. „Voi pune întreaga mea experienţă în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambiţios şi o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor şi care să facă faţă viitorului. Preşedintele ales al CE îşi propune să răspundă preocupărilor cetăţenilor, pornind de la efectele gazelor de seră, schimbările climatice”, a subliniat Vălean.

La audierea care a avut loc în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, a trecut de comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României şi va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13,00 şi 16,00.

Adina Vălean a fost propusă săptămâna trecută de către premierul Ludovic Orban pentru a ocupa această funcţie, alături de europarlamentarul Siegfried Mureşan. După o scurtă discuţie cu cei doi, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis să o selecteze pe Adina Vălean.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi a Executivului UE propus de preşedintele ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Citit 1252 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2019 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.