Membru în CA al SRTv, trimis în judecată

Membru în CA al SRTv, trimis în judecată

news.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cătălin Blebea, membru titular în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro, în dosarul Realitatea Media de la DIICOT.

Cătălin Blebea a fost numit membru în CA al TVR în martie 2018, de "Guvernul Dăncilă, pentru a duce la îndeplinire misiunea televiziunii publice, adică pus să apere şi să păstreze valoarea neamului românesc, să susţină tradiţia educaţia, creativitatea, corectitudinea, să asigure imparţialitate şi independenţă faţă de deciziile politice", se arată în comunicatul remis de deputatul Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media şi fost director al Global Video Media, este acuzat de evaziune fiscală de peste 800.000 de euro şi de spălare de bani, potrivit aceleiaşi surse. În perioada 2006-2008, pe când Realitatea TV îşi extindea reţeaua de staţii locale, acesta ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului şi aşa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media şi Global Video Media cu 1,6 milioane de euro şi nu ar fi plătit TVA şi impozit pe profit de peste 800.000 de euro, spune Ştirbu.

Deputatul mai cere demisia lui Cătălin Blebea din toate funcţiile publice pe care acesta le deţine în prezent şi spune că va propune Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor să ia în discuţie această "situaţie de neacceptat" din Consiliul de Administraţie al SRTv.

Citit 1169 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2019 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.