Bani pentru plata indemnizațiilor de handicap

Bani pentru plata indemnizațiilor de handicap

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) asupra mai multor teme privind activitatea administraţiei publice locale, printre care acoperirea sumelor cheltuite pe indemnizaţiile de handicap, de circa 200 de milioane de lei.

"În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunităţile locale, respectiv asigurarea cofinanţării necesare pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi a celor de care beneficiază însoţitorii acestor persoane şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcţionarea serviciilor curente oferite cetăţenilor de către administraţia locală", se arată într-un comunicat de presă al Executivului.
Potrivit sursei citate, o altă temă adusă în discuţie de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase pe care reprezentanţii administraţiei trebuie să le parcurgă în pregătirea şi implementare proiectelor de dezvoltare locală, iar şeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative şi informatizarea activităţii administraţiei, astfel încât implementarea investiţiilor să fie susţinută inclusiv prin reducerea numărului de avize şi prin digitalizarea activităţilor.
Reprezentanţii ACoR au cerut achitarea sumelor cheltuite pe indemnizaţiile de handicap, care se ridică la 200 de milioane de lei.
"În primul rând am discutat nevoia de rectificare a bugetului local pe 2019, având în vedere cheltuielile de funcţionare, având în vedere şi asistenţii pentru persoanele cu handicap, dar şi cheltuielile cu personalul din aparatul de specialitate al primarului. Prim-ministrul ne-a spus că a avut în vedere cam acelaşi lucru ca noi. (...) Una peste alta, eu zic că a fost un lucru foarte bun pentru că am deschis canale de comunicare", a declarat preşedintele ACoR, Emil Drăghici, după consultările cu Ludovic Orban.
La rândul său, vicepreşedintele AcoR, Alin Adrian Nica, a precizat suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru persoanele cu handidap. "Necesarul până sfârşitul anului pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, pentru toate comunele din România, este de aproximativ 200 milioane de lei", a menţionat Adrian Nica.

Citit 1669 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.