Încă un bărbat a fost reţinut în dosarul ”Caracal”

Încă un bărbat a fost reţinut în dosarul ”Caracal”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunţat, miercuri, că a fost reţinut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reţinut, cât şi Dincă au violat-o pe tânără.

"Inculpatul, 46 de ani, a intrat în atenţia DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar acum confirm că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale. La 14 aprilie, jurul orei 12,00, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o prin constrângere cu acte de violenţă pe Melencu Luiza, care aştepta la ocazie, a dus-o la domiciliul acestuia pentru exploatare sexuală în interes personal şi a fost surprins de inculpatul reţinut", transmite Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT.

Potrivit lui Hosu, bărbatul a observat-o pe Luiza Melencu sechestrată în maşină. El făcea parte din anturajul lui Gheorghe Dincă.

Atunci când a fost reţinut, le-a spus anchetatorilor că i-a cerut lui Gheorghe Dincă să intreţină relaţii sexuale cu tânăra.

Bărbatul era folosit de Dincă ocazional la muncile din gospodărie.

"La explicaţiile date de Dincă Gheorghe, în sensul că victima e o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat să îi permită şi lui întreţinerea unei asemenea relaţii cu Melencu Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea Dincă, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânără", a mai spus Hosu.

Bărbatul reţinut este o persoană fără loc de muncă, fără şcoală, fără domiciliu stabil, fără venituri, necăsătorit, fără copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

"Pentru a înlătura orice speculaţie, vreau să fac o subliniere importantă: acest inculpat nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT. De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe (omor - n.r.). Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau coautor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă", a mai spus adjunctul DIICOT.

Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Citit 2007 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.