Adina Florea s-a retras din cursa pentru şefia SIIJ

Adina Florea s-a retras din cursa pentru şefia SIIJ

Informație confirmată de CSM
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Adina Florea s-a retras din cursa pentru şefia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în condiţiile în care validarea rezultatelor concursului în urma căruia ea se situase pe primul loc a fost amânată de mai multe ori în CSM, dar şi în contextul în care 80,8 la sută dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea secţiei. CSM a confirmat joi retragerea Adinei Florea.

Ulterior, informaţia a fost confirmată de CSM. "Doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut", a precizat instituţia.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia SIIJ, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cinci ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, iar ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat, marţi, că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale, iar rezultatele de până acum arată că 80,8% dintre aceştia s-au pronunţat pentru desfiinţarea SIIJ, 7,76% pentru menţinerea ei, iar 11,43% pentru amendarea normelor juridice care reglementează activitatea instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, SIIJ trebuie ori desfiinţată, ori radical modificată competenţa ei. De altfel, unul dintre obiectivele PNL odată cu ajungerea la guvernare a fost desfiinţarea acestei secţii.

Predoiu a mai afirmat că, dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ, votul său va fi "categoric împotrivă". "Nu aş vrea să inflamez din nou acest subiect. (...) Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii şi, de aceea, o vom aborda în anul care vine cu prioritate", a spus Predoiu. Acesta a afirmat că a discutat "informal" cu membrii CSM despre funcţionarea SIIJ şi că nu a interacţionat cu reprezentanţii acestei instituţii, în acest context el arătând că "abordează subiectul SIIJ prin intermediul CSM". "Deocamdată, lucrurile nu sunt în regulă acolo şi nu o spun doar eu. Lucrurile nu sunt în regulă, nici cum au fost gândite, nici cum au fost lucrate, nici cum au fost reglementate şi nici cum funcţioneză. (...) Nu ne grăbim în acest an să facem pe picior o iniţiativă, vom discuta după Anul Nou", a mai spus Predoiu.

Citit 1090 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.