Pe ce își asumă răspunderea Guvernul

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta vineri un proiect pentru a intra în calendatul de angajare a răspunderii privind modificarea Legilor Justiției și a OUG 114. Șeful Executivului a precizat că OUG 114 este în curs de elaborare.

"Eu am ca obiectiv ca la ședința de vineri să adoptăm proiectul pe care ne angajăm răspunderea, să intrăm în calendarul de angajare a răspunderii. (...) OUG 114 este în curs de elaborare, mai necesită un mecanism de consultare a mediului de afaceri, a confederațiilor sindicale, a partenerilor sociali, în special o consultare și a unor entități publice, cum este Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, și vom stabili momentul potrivit în care suntem pregătiți să ne angajăm răspunderea, dar și în privința abrogării prevederilor nocive ale dezastruoasei OUG 114, obiectivul nostru este să finalizăm cât mai curând proeictul de lege, astfel încât să putem să ne prezentăm în fața Parlamentului", a afirmat Ludovic Orban.

Chestionat dacă săptămâna viitoare va exista o asumare a răspunderii, pe Justiție, premierul a răspuns că "cel puțin pe Justiție".

Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea și modificarea unor prevederi ale Ordonanței de Urgență 114/2018. Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul energiei și financiar-bancar, dar că nu vor fi afectate prevederile din domeniul construcțiilor.

Citit 1238 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2019 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.