Iohannis este de acord cu asumarea răspunderii

Iohannis este de acord cu asumarea răspunderii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, despre bugetul pe 2020 că este un buget bun, declarându-se de acord cu asumarea răspunderii, care i se pare fezabilă. Preşedintele a mai spus, referindu-se la o eventuală intenţie de contestare a legii bugetului la CCR, că speră că va prevala înţelepciunea. În ceea ce priveşte bugetele serviciilor secrete, consideră că "nu sunt bugete bogate", nefiind majorate semnificativ.

"Este un buget bun, care prevede sumele necesare la toate capitolele şi cred că va fi un buget care să permită menţinerea ritmului de creştere economică, un buget care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salariilor şi al pensiilor, un lucru foarte important. Din păcate, din motive legate de guvernele PSD eşuate, nu s-a putut încadra în deficitul de 3 la sută, dar bugetul pe anul viitor prevede o reducere şi se va intra apoi în zona de deficit, Sunt prevăzuţi bani pentru investiţii, care în bugetele anterioare au fost prevăzuţi şi au dispărut rapid", a declarat preşedintele.
Iohannis a afirmat că bugetul pe 2020 permite României să meargă înainte şi deja deschide perspective foarte bune pentru anii viitori.
"Dacă Guvernul se hotărăşte să promoveze bugetul, din motive de calendar, prin procedura de angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, mi se pare o variantă fezabilă şi nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici. Există o promisiune fermă a Guvernului de a realiza bugetul până la sfârşitul anului şi deja uşor, uşor celelalte variante nu sunt fezabile, dar susţin angajarea răspunderii", a precizat preşedintele.
Întrebat în legătură cu riscul ca aprobarea bugetului pe 2020 să fie amânată de contestarea lui Curtea Constituţională, Klaus Iohannis a afirmat: "Există încercări din toate părţile de a se reprofila politic. Nu cred în aşa ceva. Eu totuşi cred că până la urmă va prevala înţelepciunea, pentru că avem nevoie de buget pentru anul viitor şi o contestare ce ar aduce? Doar o întârziere".
Referitor la reducerea bugetului alocat Sănătăţii, preşedintele a remarcat că "este un buget făcut în condiţii foarte dificile". "Guvernul a trebuit să ţină cont de foarte multe restrângeri şi a avut foarte multe discuţii premierul cu toţi miniştri. Sunt convins că au fost prevăzuţi bani pentru toate proiectele angajate şi necesare", a argumentat Iohannis.
Solicitat să explice de ce a fost necesară majorarea bugetului serviciilor secrete, Klaus Iohannis a afirmat: "Nu au fost majorate semnificativ în nicio parte. Se axează pe satisfacerea nevoilor absolut normale cu salariile. La partea de investiţii de capital s-a mers aproape la un minim. Nu sunt bugete bogate".

Citit 1468 ori Ultima modificare Marți, 17 Decembrie 2019 18:26

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.