Pentru vara anului 2020, un sejur la trei stele în Eforie, mai scump ca la cinci stele în Bulgaria

Pentru vara anului 2020, un sejur la trei stele în Eforie, mai scump ca la cinci stele în Bulgaria

Eforie Nord a ajuns mai scumpă ca Mamaia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Pentru a petrece un sejur la un hotel de trei stele din Eforie Nord, turiştii vor plăti în 2020 în jur de 52 de euro de persoană pe noapte. Preţurile sunt mai mari decât cele din Mamaia, dar şi faţă de cele ale hotelurilor de cinci stele din Nisipurile de Aur, care pornesc de la 42 de euro.

Pentru un hotel de cinci stele, tariful minim de persoană pe noapte este de 380 de lei (80 de euro) în staţiunea Mamaia, în timp ce într-una mai de la sudul litoralului românesc, precum Saturn, acest tarif scade la 290 de lei (60 de euro) de persoană pe noapte, potrivit unei analize realizate de o firmă de turism, citată de Mediafax.

Conform analizei, la un hotel de patru stele din România, tariful mediu este de 275 de lei (57 de euro) pe noapte, în timp ce în Eforie Nord costurile pe noapte ajung la 240 de lei (50 de euro).

La trei stele, contrar trendului ştiut de români în ultimii zece ani, hotelurile din Eforie Nord sunt ceva mai scumpe decât cele din Mamaia. Astfel că, dacă în staţiunea aflată la sud de Constanţa preţul serviciilor All Inclusive sunt de 250 de lei (52 de euro) pe noapte, în Mamaia, acestea sunt în medie cu 35-40 de lei mai mici, ajungând la 215 lei (42 de euro).

În staţiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria, un All Inclusive la 5 stele costă aproximativ 48 de euro de persoană/noapte. În plus, unele hoteluri au şi baruri speciale, precum cele germane, unde se servesc numai produse din ţara respectivă.

În staţiunea Sunny Beach, la cinci stele ai parte de mic dejun continental, de show de gătit şi şampanie, de la primele ore ale zilei. Mai mult, servirea de băuturi alcoolice la barul hotelului nu se încheie la 23.00, ci este non-stop. De asemenea, dacă hotelul are restaurant pe plajă, acolo veţi avea parte de o cină în stil mediteranean. Toate acestea ajung să coste 42 de euro de persoană/noapte.

În Turcia, preţurile sunt sensibil mai mari, pentru că este inclus transportul cu avionul şi transferul de la aeroport la hotel şi înapoi. Astfel, la un hotel de cinci stele în Antalya, veţi plăti 75 de euro de persoană/ noapte. Pentru Ultra All Inclusive în Turcia, trebuie să ţineţi cont de faptul că aici, ca şi în Bulgaria, acest lucru înseamnă că aveţi acces gratuit şi la băuturile de import, iar în unele cazuri acestea sunt oferite non-stop. În plus, unele hoteluri oferă gratuit şi posibilitatea de a petrece timp într-o cafenea cu narghilea. Preţul pentru toate aceste servicii porneşte de la 80 de euro/noapte/persoană.

Citit 1329 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2020 16:52

1 comentariu

  • postat de Rusine Duminică, 05 Ianuarie 2020 04:58 89.137.136.*** Link la comentariu
    0
    1

    Pe litoral la noi se practica jecmaneala si sunt preturi mai mari ca in occident. Mai mult decat atat mafia a acaparat toate plajele cu acele sezlonguri si nu mai ai unde sta decat daca platesti 20-30 lei pe zi si multi oameni sau familii nu isi permit. A devenit litoralul romanesc un loc doar pentru bogati si o zona de lux inaccesibila cand de fapt acolo sunt numai gunoaie si mizerie pe plaja si in restaurante in bucatarii e dezastru ce mancati. Pe vremuri inainte de 1989 imi permiteam sa stau 12 zile la mare cel putin la hotel. Acum nu imi permit decat 2 zile pe an.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.