21 milioane euro pentru un drum judeţean

21 milioane euro pentru un drum judeţean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a lansat o licitaţie de 98,3 milioane lei (20,6 milioane euro), fără TVA, finanţată prin bani europeni, pentru modernizarea DJ 106B, un drum judeţean lung de 35 de kilometri, care face legătura între autostrada Bucureşti - Nădlac (A1) şi Drumul Naţional DN 14B, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Lucrarea este finanţată prin Programul Operaţional Regional - POR. Pe traseul drumului vizat au fost identificate porţiuni cu alunecări de pământ, pentru care în documentaţia tehnică au fost prevăzute anumite soluţii de consolidare.

”Cu toate acestea, pentru a avea siguranţa că soluţiile propuse sunt suficiente, ca urmare a recomandărilor primite de la finanţator, aceste tronsoane se vor monitoriza sub aspectul deplasării maselor de pământ pe o perioadă de 15 luni, activitate ce cade în sarcina proiectantului”, se arată în anunţ. După finalizarea monitorizării, va fi realizat un studiu geotehnic, care să stabilească soluţia optimă pentru stabilizare, potrivit anunţului. Avizul de amplasament de la Electrica Distribuţie, precum şi avizul tehnic pentru relocarea conductelor de gaz vor fi obţinute de către executant şi vor sta la baza obţinerii autorizaţiei de construire pentru acest tip de lucrări. Autoritatea contractantă pune la dispoziţia ofertanţilor studiul de coexistenţă avizat de Electrica Distribuţie, iar terenul necesar realizarii organizării de şantier va cadea în sarcina executantului, potrivit anunţului.

Perioada minimă de garanţie pentru acest proiect este de 36 luni, iar durata contractului este estimată la 36 luni.

Citit 1406 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.