Hotelul de gheaţă de la Bâlea nu se mai construieşte

Hotelul de gheaţă de la Bâlea nu se mai construieşte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, hotelierii de la Bâlea Lac nu mai pot să construiască, în această iarnă, singurul hotel de gheaţă din munţii Făgăraş, din cauza lipsei gheţii din Lacul Bâlea, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, au precizat marţi, pentru Agerpres, reprezentanţi ai ineditului hotel.

Deşi marţi, la Bâlea Lac, s-a înregistrat cea mai joasă temperatură resimţită anul acesta în România, minus 17 grade Celsius, iar stratul de zăpadă măsoară 166 de centimetri, se pare că dacă s-ar construi acum acest hotel, el nu ar mai fi atât de rentabil ca în alţi ani. În anii precedenţi, hotelul era inaugurat de Crăciun şi găzduia turişti până aproape de sărbătorile pascale.

Ca să ridice hotelul îngheţat, constructorii tăiau cu drujbele bucăţi mari de gheaţă din Lacul Bâlea. Din cauza căldurii din luna decembrie, lacul nu a îngheţat suficient de repede şi mult, astfel încât materia primă a lipsit.

Turişti din mai multe ţări şi-au făcut rezervări pentru camere în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, dar vor trebui să aştepte iarna viitoare, cu speranţa că gerul va fi mai năprasnic şi ninsoarea mai abundentă aici, ca să se poată construi hotelul şi biserica de gheaţă, precum şi igluurile ce au existat în anii precedenţi.

Citit 1859 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.