Suspiciune de coronavirus la un tânăr din Bacău

Suspiciune de coronavirus la un tânăr din Bacău
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bacău, cu suspiciune de infectare cu coronavirus, a fost dus luni la Institutul "Matei Balş" din Capitală, pentru teste. Tânărul a fost în China, de unde a revenit în urmă cu câteva zile. El a avut simptome de gripă şi după câteva zile s-a prezentat la Spitalul Judeţean Bacău.

"Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China şi care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tuşit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi şi un efect secundar al acestei tuse", a declarat presei locale Alin Năstasă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, s-a referit luni la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70 la sută dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

În plus, acesta a făcut apel la populaţie să nu caute teste rapide pentru depistarea coronavirusului nou, întrucât acestea nu există. "Nu există teste rapide, nu încercaţi să căutaţi, nu există nicăieri în lume, se fac teste standard", a mai spus Streinu-Cercel.

Între timp, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că s-a creat, pe aeroporturile internaţionale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar şi pentru cetăţenii chinezi. Toţi călătorii care vin din China primesc chestionare şi sunt sfătuiţi să sune la 112. "De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero", a declarat Victor Costache.

Ministrul a vizitat unitatea din Institutul "Matei Balş" unde pot fi trataţi pacienţii cu coronavirus. De asemenea, se doreşte să fie identificate şi alte centre, pe lângă Bucureşti. "Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional", a explicat Costache.

În cursul zilei de luni au sosit, din Franţa, ultima parte a reactivilor, iar de marţi, medicii vor putea identifica acest virus. "Până săptămâna viitoare, vrem ca unităţile sanitare să primească reactivi pentru a identifica coronavirusul", a mai spus Costache.

Citit 2121 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.