Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. ALERTĂ: Călătoriile în Italia pot fi periculoase

Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. ALERTĂ: Călătoriile în Italia pot fi periculoase
Cele două cazuri au fost semnalate la Timișoara și Cluj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre un bărbat din Maramureş, în vârstă de 45 de ani, "în afara definiţiei de caz, în afara zonelor din Italia", care s-a întors în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia. Acesta a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a plecat acasă, apoi a ajuns în România, a fost internat la Secţia de boli infecţioase din Maramureş şi s-a făcut testarea. "Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureș de 45 de ani, care vine din afara zonelor din Italia carantinate. Ajunge în România având febră, se prezintă la spital, este internat și, prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Cluj. Azi ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus", a spus Tătaru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara, care a fost la Bergamo şi care a prezentat primele simptome pe 25 februarie, pe 27 februarie a mers la medic, a fost izolată la domiciliu, iar vineri a fost declarată pozitiv. "Pe 17 februarie, merge o zi la Bergamo, în afara zonei de definiție de caz, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de febrilitate, cu o stare generală alterată, stă acasă, se prezintă la spital pe 27, pentru o evaluare de simptomatologie, i se dă un tratrament și merge acasă în izolare. Astăzi, și testul dânsei a ieșit pozitiv", a adăugat sursa citată.

Nelu Tătaru a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii.

"În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce a suferit o insuficienţă respiratorie, este într-o stare mai bună" a spus Nelu Tătaru.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că ambii pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent.

Primul caz de coronavirus din România a fost cel al unui tânăr de 25 de ani, din judeţul Gorj.

 
Citit 1363 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.