Al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus

Al cincilea caz de infecție cu noul coronavirus
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Al cincilea caz de infecţie cu noul coronavirus este un adolescent în vârstă de 16 ani, nepotul bărbatului confirmat marţi, în Timişoara, au declarat, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. El devine, astfel, primul pacient minor din România infectat cu noul coronavirus.

„Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri (marţi - n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia, în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi (miercuri - n.r.) ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test, la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

În prezent, trei pacienţi sunt internaţi la Timişoara, iar unul la Cluj-Napoca.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri, în comisiile reunite de specialitate, unde a fost audiat, că săptămâna viitoare ajung în ţară 25 de tone de dezinfectant şi sute de mii de mănuşi şi costume de protecţie.

Costache a spus că termenul-limită pentru primirea materialelor de protecţie este 11-12 martie. „Am obţinut o linie de finanţare pentru Unifarm şi de săptămâna viitoare o să avem pe teritoriul României 25 de tone de dezinfectanţi, 300.000 de perechi de mănuşi protecţie sterile, 4.500 de teste noi, 4 milioane de măşti, 300.000 de costume de protecţie”, a spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Costache a precizat că există, în România, capacitate de primire diagnostic şi testare la nivel naţional pentru coronavirus în centre din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Cluj, Timişoara şi, de marţi după-amiaza, Craiova.

Tot în timpul audierilor din comisii, ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că, începând de vineri, în Aeroportul Otopeni vor exista primele cinci termoscanere pentru coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a mai informat că la nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 35 de persoane, testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare acasă.

Citit 1333 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.