UPDATE. Se suspendă și cursele de transport între România și Italia
Foto: Radio Europa Liberă România | Octav Ganea, Inquam Photos

UPDATE. Se suspendă și cursele de transport între România și Italia
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că se vor suspenda, începând din data de 10 martie, transporturile rutiere şi feroviare către Italia şi din această ţară către România.

"Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia, începând cu data de 10 martie, ora 12,00 până în data de 31 martie, ora 12,00, ora României", a declarat Vela, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

El a mai spus că operatorii de transport rutier care efectuează curse care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

"Se aprobă suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia şi dinspre Italia spre România, începând cu data de 12 martie 2020, ora 12,00, până la data de 31 martie 2020, ora 12,00. Operatorii feroviari au obligaţia de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoştinţa călătorilor faptul că cetăţenii români care vor veni din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma această printr-o declaraţie pe proprie răspundere la urcarea în tren", a spus Vela.

El a mai precizat că operatorii feroviari au obligaţia de a înştiinţa cetăţenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia.


România închide traficul aerian către şi dinspre Italia, de teama coronavirusului, începând de luni, 9 martie 2020, timp de două săptămâni, a anunţat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela.

"Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi dinspre Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu data de 9 martie 2020, ora 00.00, ora României, până în data de 23 martie 2020, ora 00.00, ora României. Operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prn completarea unei declaraţii pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă", a anunţat ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Marcel Vela a mai spus că operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud căter România cu escală.

"Un alt punct este informarea cetăţenilor români care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre faptul că sunt obligaţi să intre în carantină pe raza judeţului sau izolare la domiciliu. Se va comunica cetăţenilor români că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracţiune de fals în declaraţii şi se pedepseşte conform art. 326 din Codul Penal, instituindu-se şi măsura obligatorie a carantinei", a completat ministrul.

Totodată, autorităţile au precizat că este permis accesul în România a cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, însă doar sub măsura obligatorie a carantinei.

"Sunt exceptate transporturile de marfă de minimum 3,5 tone de la restricţiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României. Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până la data de 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii perioadei", a mai declarat Marcel Vela.

Citit 2517 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 16:07

3 comentarii

 • postat de Albu
  Luni, 09 Martie 2020 18:36
  213.233.85.***
  Închideți frate scolile
  0
  0
  Raportează
 • postat de Odihna placuta popor adormit !
  Luni, 09 Martie 2020 14:28
  77.111.246.***
  Acum, dupa ce a aflat si ,,guvărnu' mău" si presedintele ,,Romaniei normale" ... de prin ziare... ca s-a raspandit rapid si in voie coronavirusul prin toata tara (tocmai din cauza celor care i-au pus in fruntea tarii...si anume DIASPORA) li s-a zis si lor (MULT PREA TARZIU !!!) ca ar fi cazul sa mai ia si niste masuri daca vor sa mai ramana cineva (in viata) care sa ii voteze la urmatoarele alegeri .
  Fata de ceea ce se va intampla in Romania cu coronavirusul, Italia, cu cei 400 de morti in 2 saptamani ai sai, o sa para o gluma.
  3
  12
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 09 Martie 2020 11:43
  136.255.148.***
  de la inceput trebuia luata masura nu dupa ce toata Romania este infectata. Capete destepte.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.