Pacienţii fără urgenţe vor fi externaţi în 48 de ore

Pacienţii fără urgenţe vor fi externaţi în 48 de ore
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Internările pentru operaţii şi investigaţii medicale sunt suspendate pentru 14 zile, începând de marţi, iar în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu sunt urgenţe şi nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de ministrul de Interne Marcel Vela.

”A fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.

Astfel, începând de marţi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

În acest context, preşedintele României, Klaus Iohannis, spune că vor fi luate măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi că vor fi adăugate noi măsuri economice şi sociale, care să rezolve problemele şi mai multor categorii de întreprinzători. „Împreună cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii, evaluăm permanent evoluţia răspândirii infecţiei. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcţie de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate. Ca om care iubeşte democraţia, orice restrângere în exercitarea drepturilor fundamentale mă mâhneşte profund. Generaţiile care au avut cel mai mult de suferit de pe urma privaţiunilor unui regim care ne-a suprimat drepturile şi libertăţile decenii la rând înţeleg probabil cel mai bine cât de greu este să iei astăzi asemenea măsuri. Nu este o decizie uşoară, dar este necesară pentru a proteja sănătatea românilor şi a familiilor acestora. Vreau ca fiecare român să înţeleagă că nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului. În egală măsură însă, vom continua să-i ajutăm pe toţi cei afectaţi de această criză. Măsurilor sociale şi economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele şi mai multor categorii de întreprinzători şi oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăţi. Nu este nici un secret pentru nimeni care era starea economiei româneşti înainte de izbucnirea acestei epidemii”, a spus, luni, preşedintele Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Şeful statului a repetat, de mai multe ori, că ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, în care viaţa fiecărui cetăţean depinde de decizii ferme.

Citit 1121 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.