Comercianții pot limita cantitatea de produse achiziționate de o persoană

Comercianții pot limita cantitatea de produse achiziționate de o persoană

Business24.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Concurenţei a recomandat joi, 26 martie 2020, firmelor o serie de măsuri pentru menţinerea echilibrului pieţei. "Pentru a reduce riscul de speculă şi pentru a permite mai multor consumatori să se aprovizioneze, comercianţii pot limita cantităţile de produse esenţiale achiziţionate de o singură persoană/ pe un singur bon şi îşi pot modifica programul de funcţionare", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

De asemenea, producătorii îşi pot stabili preţuri maxime pentru produsele lor. "În acelaşi timp, producătorii pot stabili preţuri maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea limita creşterea nejustificată a preţurilor la nivelul distribuţiei. Platformele de comercializare online pot monitoriza variaţiile preţurilor produselor esenţiale şi pot adopta o politică de limitare a creşterilor nejustificate ale acestora sau pot suspenda vânzarea anumitor produse, dacă există suspiciuni de abuz", se mai arată în comunicat.

Consiliul Concurenţei susţine că aceste recomandări se înscriu în Politica comună adoptată de Comisia Europeană şi Autorităţile Naţionale de Concurenţă, privind aplicarea regulilor de concurenţă în timpul crizei provocate de coronavirus.

Cu toate acestea, autoritatea atrage atenţia că nu trebuie folosită această situaţie de criză pentru a creşte preţurile fără o justificare obiectivă, pentru a face schimb de informaţii sensibile (preţurile practicate, politica comercială), pentru a exclude concurenţi de pe piaţă sau pentru a abuza de poziţia dominantă.

Citit 973 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.