Impozitarea progresivă a pensiilor speciale

Impozitarea progresivă a pensiilor speciale

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, miercuri, depunerea unui amendament care prevede impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la sută şi până la 95 la sută. "Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus", a spus Roman.

Roman a afirmat că, împreună cu liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a depus, miercuri, un amendament la OUG 29/2020, prin care solicită impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la sută şi până la 95 la sută.
"Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, fie că vorbim de medici, asistenţi, poliţişti, armata, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, biologi şi bio-chimişti, personal de triaj, de la IGSU sau funcţionari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele şi medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici", a spus Florin Roman.
Potrivit acestuia, propunerea vizează impozitarea cu 10 la sută a pensiilor speciale între 2001-4.000 de lei, cu 60 la sută a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95 la sută a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei.
"Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgenţă, pentru a nu intra în conflict constituţional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim într-o săptămână de Parlament, dacă există voinţă politică. Pentru că sunt convins că se va bucura de susţinerea tuturor forţelor politice responsabile! În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari; magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de Conturi; Avocatul Poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intra în categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare", a explicat el.

Citit 1920 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 20:17

1 comentariu

  • postat de Dumitru D Miercuri, 01 Aprilie 2020 23:30 188.24.252.*** Link la comentariu
    0
    6

    In perioade de criză apar cereri enorme pentru anumite bunuri și servicii. Această cerere duce la creșterea exponențială a prețului acestora și implicit creșterea exponențială a profitului firmelor. De aceea, ar fi logic că și profitul firmelor ce depășește 7-8 % din cifra de afaceri sa fie impozitat gradual cu până la 90 % . Ar fi normala aceasta impozitare deoarece profitul nu se realizează datorita competitivității ci datorită situației exceptionale

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.