Vaccin antigripal, produs din nou la ”Cantacuzino”

Vaccin antigripal, produs din nou la ”Cantacuzino”

agerpres.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, după vizita la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, că va fi reluată producţia vaccinului antigripal la acest institut, fiind necesară achiziţionarea unui singur echipament. „Există mai multe proiecte: reluarea producţiei vaccinului antigripal. Există un singur echipament lipsă. După achiziţionarea lui se va trece la pregătirea liniei de fabricaţie”, a spus, joi, şeful Executivului.

Şeful Guvernului a mai spus că, cel mai probabil, producţia va începe în anul 2021.

De asemenea, arată sursa citată, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piaţă. „E vorba de un imouno-modulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism”, a mai spus Orban.

Conform sursei citate, la „Cantacuzino”, există un proiect care va fi finanţat din fonduri UE, „prin care se va urmări capacitatea de producere a vaccinului tetravalent”.

În privinţa laboratorului de la Institutul „Cantacuzino”, acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi, pentru COVID-19, care poate fi crescută.

„Apreciez activitatea febrilă care se desfăşoară aici. Apreciez în mod deosebit activitatea noului manager şi am încredere că echipa de aici are capacitatea de a reda misiunea pe care Institutul Cancauzino trebuie să o aibă în România”, a spus Orban.

Citit 1445 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:12

1 comentariu

 • postat de Avem o tara! Se numeste Romania! Vineri, 24 Aprilie 2020 00:04 84.117.41.*** Link la comentariu
  2
  5

  Spuneti si cine a inchis Institutul Cantacuzino si ce interese ati avut tradatorilor de neam si de tara care sunteti!
  Ceausescu a fost criminal dar a fost patriot si a produs ca neamtul orice in tara si nu pleca lumea din tara pt ca nu aveau unde munci! aveam specialisti epidemiologi si visurologi si oameni de valoare in sistemul de sanatate. Acum ce avem? Politicieni care nu lucreaza pt interesele Romaniei si care au inchis si au vandut tot iar acum se plang ca e criza! Afara cu tradatorii din tara!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.