Noi măsuri de relaxare şi restricţii punctuale, începând cu 1 iulie

Noi măsuri de relaxare şi restricţii punctuale, începând cu 1 iulie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că avem un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar că speră ca în zilele următoare ”să ne putem reveni”. ”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru (...) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus el. Tătaru a afirmat că este nevoie de precauţie, inclusiv din partea populaţiei, nu doar a medicilor.

”Nu ne îngrijorează, ne îndeamnă în continuare la precauţie, dar precauţia nu o poate avea doar sistemul medical sau corpul medical în sine, trebuie să o aibă şi populaţia civilă. Fac în continuare apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică”, a adăugat Tătaru.

El a spus că explicaţia creşterii numărului de cazuri zilnic stă în faptul că "avem multe măsuri de relaxare, după cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după 10 zile sau cei cu simptome uşoare şi, după cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor, în mare măsură, precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii şi a măsurilor de precauţie".

Tătaru a explicat că vor exista discuţii în şedinţa de Guvern, menţionând că pot fi restricţii punctuale, la nivel de comunitate, focar. ”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile în particular, fiecare locaţie este evaluată particulat, dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a explicat Tătaru, care a precizat şi faptul că nu se poate vorbi despre o reinfectare la 14 zile.

”Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificăr de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări… Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a spus el.

Citit 1049 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.